Faro airport

Wanneer je naar Faro vliegt, zul je landen op Faro Airport. Wat heeft deze luchthaven zoal te bieden en wat kun je hier verwachten? Vlieg naar Faro en ontdek het zelf.

Over Faro

Faro is een historische stad en je vindt er dan ook veel oude gebouwen. Een stadswandeling maken kan hier echt de moeite waard zijn. Veel mensen die naar Faro vliegen, bezoeken de stad zelf echter niet. Ze vliegen naar Faro vanwege de ligging in het gebied de Algarve, waar veel campings en prachtige bezienswaardigheden zijn. Het is echter toch aan te raden om ook eens een bezoekje aan de stad Faro te brengen.

Vliegen naar Faro Airport

Je kunt naar Faro Airport vliegen vanaf Schiphol, Brussel of Düsseldorf. Enkele luchtvaartmaatschappijen die naar Faro vliegen zijn ArkeFly en Transavia. Ook kun je heel goedkoop vliegen met RyanAir vanaf Eindhoven of Weeze. Vliegtickets van RyanAir zijn doorgaans een stuk goedkoper. Je kunt rechtstreeks vliegen naar Faro Airport en dit duurt ongeveer 3 uur, maar dit is afhankelijk van je precieze opstaplocatie en de weersomstandigheden.

San Pablo Airport

Faro Airport wordt ook vaak San Pablo Airport genoemd. De laatste jaren is de luchthaven uitgegroeid tot een belangrijke luchthaven voor Portugal. Er vliegen veel mensen naartoe voor een vakantie in de Algarve. Ook voor veel budgetmaatschappijen is Faro een belangrijke bestemming.

Vervoer van en naar Faro Airport

ligging faro airport
De luchthaven van Faro ligt op ongeveer 7 kilometer van de stad vandaan. Je kunt hier komen met de stadsbussen of taxi’s. Een treinverbinding is er niet. Sommige hotels hebben een shuttleservice beschikbaar.

Auto huren

Op Faro heb je verschillende mogelijkheden om een auto te huren. Dit kan erg handig zijn wanneer je meer wilt zien van de Portugese Algarve. Je zit dan veel minder vast aan het openbaar vervoer en kunt gemakkelijker op de mooie plekken komen. Het verstandigste is om van tevoren al een huurauto te reserveren. Je weet dan zeker dat de auto van jouw keuze beschikbaar is.
> Meer informatie over Auto huren in Faro

Winkelen op de luchthaven

Faro Airport heeft verschillende winkeltjes te bieden. Het aanbod is niet supergroot, maar je kunt er wel de nodige spullen kopen. Denk aan parfums, voedsel en kleding. Je kunt er ook terecht voor een hapje eten. Dit is handig wanneer je op een vreemd tijdstip moet vliegen.

Informatiebalies
Op Faro Airport heb je verschillende informatiebalies. Snap je iets niet over je vliegticket, of heb je totaal andere vragen? Dan kun je bij deze balies terecht voor meer informatie. De mensen achter de balie spreken Engels en dit maakt het communiceren natuurlijk ook een stuk gemakkelijker.

Toiletten op Faro Airport
Zowel voor als na het inchecken zijn er voldoende mogelijkheden om even naar de wc te gaan. Faro Airport heeft ook invalidentoiletten en tevens is er de mogelijkheid om de kleine even te verschonen.

Hotels bij de luchthaven
Wanneer je pas ’s avonds laat aankomt,of juist heel vroeg moet vliegen, dan kan het raadzaam zijn een nachtje te boeken in een hotel vlakbij de luchthaven. Er zijn veel hotels in de buurt van Faro Airport en de meeste hotels beschikken over een shuttleservice. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om het vervoer.

Vliegtickets boeken?

Vliegtickets naar Faro kun je gemakkelijk online boeken. Er zijn diverse websites waar je terecht kunt om een vliegticket te boeken. Denk aan vergelijkingssites of rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij. Je kunt natuurlijk ook bij een reisbureau je vliegtickets boeken, maar je bent dan doorgaans wel duurder uit. Vergelijk de vliegtickets goed met elkaar en kijk ook hoe het zit als je een dag eerder of later vertrekt. Dit kan soms een paar tientjes in de prijs schelen. Lees de voorwaarden ook altijd goed!
> Ga nu vliegtickets naar Faro boeken

Impressie van het vliegveld