Amsterdam Faro

Vliegen van Amsterdam naar Faro duurt niet lang en is een gemakkelijke manier om in de Portugese stad Faro te komen. Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks naar Faro vliegen.

Over Faro

Faro is de hoofdstad van de Portugese streek Algarve. Het is een stad met historische bezienswaardigheden en er is veel te beleven. Toch gaan de meeste mensen die naar Faro vliegen niet naar de stad zelf. Ze gaan naar dorpjes en badplaatsen in de omgeving. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om te kamperen in de Algarve.

Vliegen van Amsterdam naar Faro

Je kunt heel gemakkelijk rechtstreeks naar Faro vliegen vanaf Amsterdam. Een vlucht duurt ongeveer drie uur en je moet een paar uur van tevoren aanwezig zijn op Schiphol. Er zijn verschillende maatschappijen die naar Faro vliegen vanaf Amsterdam. Denk aan Transavia en Arkefly. Ook KLM vliegt naar Faro.

Wat kost een vliegticket?

De prijs van een vliegticket van Amsterdam naar Faro is meestal tussen de 100 en 400 euro voor een retour per persoon. Hoeveel je precies kwijt bent is erg afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij die je kiest en de periode waarin je vliegt.

Bereikbaarheid van Schiphol

Schiphol is goed te bereiken met het openbaar vervoer. De treinen stoppen bij de luchthaven en je kunt dan meteen naar de incheckbalies gaan. Het is ook mogelijk om er met de auto te komen. Er zijn speciale parkeerplaatsen voor lang parkeren. Dit kost je wel geld, dus hier zul je rekening mee moeten houden.

Luchthaven Faro

ligging faro airport
Faro Airport ligt ongeveer 7 kilometer van het centrum vandaan en je kunt hier komen met de verschillende stadsbussen. Er zijn ook taxi’s, maar deze zijn doorgaans toch behoorlijk prijzig. Het is ook mogelijk een auto te huren op de luchthaven. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld de Algarve eens goed wilt verkennen.

Vliegen vanaf een andere luchthaven?

Wanneer je besluit om te vliegen van Amsterdam naar Faro, kan het geen kwaad om toch ook eens te kijken naar andere mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld redelijk goedkoop van Weeze naar Faro vliegen, met RyanAir. De parkeerkosten zijn hier doorgaans ook goedkoper dan op Schiphol. En kijk ook eens naar bijvoorbeeld Groningen of Eindhoven. Soms kan het veel geld schelen als je vanaf een andere luchthaven vertrekt. Er zijn echter natuurlijk ook meer dan genoeg aanbiedingen te vinden vanaf Eindhoven en wanneer je hier vlakbij bent, is het qua afstand en tijd wellicht verstandiger om toch lekker vanaf Amsterdam te vliegen.